املاک بازداشتی و خطرات خریدو فروش آن

مشخصات املاک بازداشتی:

املاک بازداشتی، املاکی هستند که با دستور مقامات قضایی امکان خرید و فروش آنها به صورت موقت یا دائمی وجود ندارد. مانند املاکی که محل فساد یا تولید مشروبات الکی بوده یا خانه و آپارتمانی که از طریق پولشویی یا سایر اقدامات محرمانه خریداری شده باشد.

این دسته از ملک­ها معمولاً به صورت دایمی قابل معامله نیستند و به نفع دولت مصادره می­شوند و بعد از تشریفات قانونی جزء اموال دولتی محسوب شده و ممکن است بعد از رفع بازداشت به صورت مزایده به فروش برسند اما هر نوع معامله اعم از خرید یا فروش قبل از تعیین تکلیف آنها ممنوع و باطل است.

دسته دیگری از ملک­های بازداشتی در اجرای دستور مقامات قضایی به صورت موقت تا صدور دستور و تصمیم نهایی بازداشت می­شوند.

مشخصات املاک بازداشتی در دفتر مخصوصی در اداره ثبت درج می­شود و هنگام استعلام ثبتی توسط دفترخانه، بازداشت بودن آن روشن می­شود. پس قبل از اینکه قراردادی بنویسید یا پولی به فروشنده بدهید بهتر است به یک دفترخانه در آن محل مراجعه کنید و تقاضای استعلام کنید تا در صورت نبودن مانع قانونی آن را معامله کنید.

 

اگر دیدید که کسی ملکی را با قیمت پایین ­تری نسبت به سایر ملک­ها می­فروشد حتماً درباره آن تحقیق کنید چون اگر این ملک­ها مشکل­ دار نباشند خود املاکی­ های محل یا دلالان محلی آن را می­خرند.

املاکی که موقتاً بازداشت می­شوند آنهایی هستند که مثلاً بابت تامین خواسته توقیف می­شوند یا بابت ضمانت و کفالت از کسی از سوی مالک به مرجع قضایی معرفی می­شود تا دادگاه موقتاً کسی را آزاد کند. تامین خواسته مثل وقتی است که شما از کسی طلبکار باشید و از او چک دارید و آنرا برگشت زده­اید و برای اطمینان از دریافت طلبتان می­توانید قبل یا همزمان با طرح دعوا ملک او را بازداشت کنید. اگر بدهکار طلب شما را بپردازد، با دستور قاضی ملک آزاد می­شود.

خرید و فروش املاک بازداشتی نه تنها ممنوع است، بلکه معامله آن باطل است یعنی خریدار مالک آن نمی­شود و فروشنده هم حق انتقال آن را ندارد. ثانیاً خرید و فروش این­گونه املاک اگر آگاهانه باشد جرم محسوب می­شود.

بنابراین معامله املاک بازداشتی هم خطرات مالی و حقوقی دارد و هم خطر کیفری و مواجه شدن با تعقیب قضایی.

املاک بازداشتی و پیگیری آن

برای اطلاع اولیه از اینکه ملکی بازداشت است یا نه می­توانید درسندهای تک برگی به پشت آن توجه کنید که اگر بازداشت باشد در پایین آن مشخصات مرجع دستور دهنده قید شده است. مثلاً به دستور شعبه سوم بازپرسی دادسرای ناحیه فلان بازداشت شد.

در سندهای منگوله­دار یا دفترچه­ای در صفحات آخر که مربوط به نقل و انتقال ملک است توجه کنید که اگر بازداشت باشد مانند سند تک برگی مشخصات مرجع قضایی قید شده است.

اما در برخی از سندهای بازداشتی به بازداشت بودن آن اشاره نشده است مانند مواردی که کسی برای آزادی دوست یا نزدیکانش موقتاً سند خود را به عنوان وثیقه ملکی به دادگاه معرفی می­کند که فقط یک فرم مخصوصی پر می­شود و مالک ملک آن را امضاء می­کند وکپی سند ملک هم در پرونده ضبط می­شود اما چیزی در سند مبنی بر بازداشت بودن آن درج نمی­شود.

 

به بحث وارد شوید

مقایسه آگهی ها

مقایسه